Skip to main content

Les 7 eines de Google per comerços i empreses

En el nostre dia a dia Google és omnipresent, tant en la nostra vida personal com en la professional. És impossible ignorar-lo i per a què podeu treure-li el màxim rendiment, us expliquem les 7 eines de Google per comerços i empreses que us poden aportar un munt de facilitats.

7 eines google per empresa i comerç

Cercador Google

És l’eina Google principal i la més coneguda i emprada per tothom. Aquest motor de cerca rep cents de milions de consultes cada dia. A qualsevol empresa o comerç li interessa tenir una bona posició en el resultat d’aquestes recerques.

eines google pimes comerç

Optimitzar aquestes posicions es treballa en l’àmbit de SEO, aquestes tècniques per a millorar les posicions canvien molt ràpidament, ja que els algoritmes de Google que fan aquests càlculs s’actualitzen molt sovint.

Hi ha tot un seguit de comandos que podem fer servir en les nostres cerques a Google que ens permeten obtenir resultats més òptims. Us convidem a que llegiu el nostre article 7 comandos de búsqueda de Google Imprescindibles per a obtenir més informació.

Google My Business

Amb aquesta eina pots ampliar la presència online del teu negoci, és de gran ajuda en l’àmbit local. Tenir una fitxa a Google My Business i, per tant, a Google Maps amb la informació de la teva empresa actualitzada és vital.

eines google my business pimes comerç

En aquesta fitxa pots afegir les dades de contacte i ubicació del negoci, pujar imatges o vídeos, donar a conèixer ofertes i promocions, especificar els horaris d’obertura… És molt important també la gestió de ressenyes i valoracions que fan els teus clients, els hi pots donar resposta i fer seguiment.

Google Search Console

Què pot oferir Search Console a les pimes i els comerços? Bàsicament informació molt rellevant en referència a la indexació de la pròpia web i a possibles millores per a optimitzar-la.

eines google search console pimes comerç

És molt recomanable configurar-la correctament perquè:

 • Podrem avaluar l’origen del tràfic orgànic de la web en relació a paraules clau o enllaços externs.
 • Serem capaços d’avaluar quina experiència de cerca tenen els usuaris, ja que sabrem quines pàgines de la nostra web estan indexades.
 • Obtindrem informació sobre si la nostra web és responsive o no i quin grau d’usabilitat en el mòbil té.
 • Podrem facilitar un sitemap de la web per a assegurar-nos que s’indexa la web de manera correcta.

Google Analytics

Aquesta utilitat d’anàlisi gratuïta de Google ens aporta informació molt valuosa sobre el tràfic de visites que obtenim a la web. Estudiar el tràfic de la web és bàsic, ens ajudarà molt tenir dades sobre:

 • nombre de visitants
 • perfil dels usuaris
 • d’on venen i quin tipus de dispositiu fan servir
 • tassa de rebot
 • quanta estona dediquen
 • quantes pàgines visiten

eines google analytics pimes comerç

Pot comparar dades entre dos períodes diferents, conèixer per quines paraules clau et busquen a Google i veure el tràfic en temps real, entre d’altres. En definitiva, informació que et pot ajudar a convertir les visites en vendes.

Google Ads

Les campanyes d’anuncis PPC (Paga per clic) de Google poden aportar tràfic gairebé instantani cap al nostre web a canvi d’una inversió de diners en aquesta eina. S’ha d’anar amb compte per no malgastar diners. Seria l’alternativa al SEO que hem comentat abans (resultats naturals al cercador).

Podrem crear campanyes i anuncis per paraules clau d’una manera molt segmentada i personalitzada per a impactar directament en el nostre públic objectiu. I ara amb les campanyes «smart» és fins i tot més fàcil.

eines google adwords pimes comerç

La potència de l’eina és tal que seràs capaç de controlar totalment l’evolució de la campanya a temps real i podràs aplicar canvis de manera immediata. I un aspecte molt important és que és possible pagar només en el cas que els usuaris facin click a l’anunci, en el cas contrari, no implica una despesa.

Drive

Una opció idònia per a emmagatzemar els teus documents de forma segura. Google ofereix aquest disc dur virtual o núvol des del qual també podràs compartir els arxius amb les persones del teu equip, permet un accés directe en qualsevol moment. La utilitat et permetrà sincronitzar els documents del teu ordinador o del teu dispositiu mòbil de manera ràpida i segura.

eines google drive pimes comerç

El compte de manera gratuïta ofereix 15GB d’inici, el que es poden ampliar per a imports molt assumibles.

G Suite

Aquesta completa suite d’aplicacions de Google ofereix un ampli ventall d’eines més enllà del Gmail.  Et detallem algunes d’elles per què puguis aprofitar-les pel teu negoci:

 • Google Calendar: organitza la teva agenda, accedeix des de qualsevol equip i comparteix-la amb els teus companys.
 • Google Docs i Sheets: complets editors de textos i fulls de càlcul online.
 • Google Keep: notes o postits virtuals per a no oblidar-te de res.
 • Google Drive
 • Consola d’administració: gestiona totes les teves eines i usuaris de manera senzilla.

Amb tot aquest ventall d’opcions que ofereix Google, la majoria d’elles de manera gratuïta, rep l’ajuda que necessites per a gestionar la teva empresa o comerç. I si necessites un cop de mà amb les eines de Google, amb les nostres formacions oferim tallers que t’ajudaran a dominar aquestes utilitats i treure’n tot el rendiment.

Encantados
de atenderte

Oficina

Passeig del Bellresguard, 12
08320 El Masnou, Barcelona

 

Centro de empresas
Casa del Marquès

Como llegar

 

Magnifik - Agencia Web y Márqueting Digital

Te invitamos a un café

Nos gusta escuchar proyectos y aportar nuestro granito, al menos de café.

¡Envíanos un mensaje y ven a explicar tu sueño!