Skip to main content

Què ha d’oferir un bon servei de manteniment web?

Seria molt recomanable que qualsevol empresa, organització o emprenedor/a que disposi d’una pàgina web, tingués contractat un servei de manteniment web. En aquest article t’expliquem per què.

De la mateixa manera que cal tenir els equips informàtics i la maquinària d’una empresa al dia, amb les revisions i manteniment que siguin convenients, la pàgina web és un bé molt important i cal dedicar-hi també recursos.

Imagina’t que entres a un establiment a fer una compra i et trobes que la meitat de bombetes estan foses, que fa temps que no es neteja, tot mal col·locant i estanteries buides que no s’han reposat. T’oferiria confiança aquest negoci? Imagino que no, i que marxaries segurament sense comprar res.

Això ens pot donar una petita pista de la importància que té la carta de presentació del teu negoci. És essencial que ofereixi una imatge d’ordre, cura, que estigui ben feta, que funcioni correctament i, per descomptat, actualitzada i revisada.

Així doncs podem establir un paral·lelisme entre un aparador d’una botiga física i una web, a la que també li podríem dir aparador virtual. El que veiem tant en un com en l’altre incidiran directament en la decisió de compra dels usuaris.

aparador faktotum manteniment web

Què inclou el manteniment d’una pàgina web?

Els serveis que contempla un servei de manteniment de pàgina web acostumen a ser comuns en la majoria de proveïdors:

  • Seguretat de la web: eliminar punts febles i possibles esquerdes per on puguin entrar amenaces o atacs informàtics.
  • Optimització del temps de càrrega de la web: són molt pocs els segons que un usuari espera que es carregui una web, normalment entre 3 i 4 segons. Es poden dur a terme analítiques molt completes que detecten els errors que comporten que una pàgina carregui més lentament. Corregint aquestes possibles incidències, evitem perdre usuaris mentre esperen, i al mateix temps afavorim el posicionament orgànic de la web.
  • Actualitzacions de programes i plugins: és important tenir sempre l’última versió, ja que milloren tant la funcionalitat com la seguretat.
  • Suport tècnic: la possibilitat de tenir algú a qui acudir en cas de dubte i que t’atengui de manera personalitzada dóna gran tranquil·litat.
  • Còpies de seguretat: indispensable tenir-ne sempre guardada una versió recent, per enfront de qualsevol problema o incidència poder recuperar les dades de manera àgil i ràpida.
  • Modificacions d’informació de la web: és important fer els canvis adients per a mantenir els continguts sempre al dia.
  • Enllaços: revisió periòdica per detectar algun link trencat i reparar-lo.

manteniment wordpress joomla faktotum

  • Canvis a la web: afegir seccions, botons o noves pàgines, renovar la imatge i l’estètica d’aquesta, incorporar noves funcionalitats, formes de pagament, etc.
  • Programar formularis de contacte, subscripcions a la newsletter i la consegüent adequació dels mateixos al nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD).
  • Monitoratge continu del servidor: ajuda a detectar qualsevol caiguda o error i actuar amb la major rapidesa possible per a resoldre-ho.

Avantatges de tenir un servei de manteniment web

Contractar un servei de manteniment per la teva pàgina web implica oblidar-se de totes aquestes tasques. I donat que és imprescindible tenir certs coneixements per a dur-les a terme de manera satisfactòria, t’aporta tranquil·litat perquè és un/a professional qui s’està encarregant. Al mateix temps que et fa estalviar temps, perquè un/a webmaster sempre executarà el treball de manera més eficient i ràpida.

En l’àmbit d’empresa, retallar temps sempre acostuma a comportar un estalvi de diners. Tot i que externalitzar el manteniment web implica un cost, a la llarga pot suposar economitzar despeses, ja que hi ha certes problemàtiques o incidències relacionades amb un web no actualitzada que no hauràs de patir.

faktotum manteniment web

Tenir una web actualitzada és vital perquè el teu públic torni a visitar-la. Implantar millores i noves funcionalitats per optimitzar l’experiència d’usuari no t’aportarà més que avantatges. I millorar el disseny sovint, adequant-lo a les tendències del moment pot ser decisiu per tenir visites recurrents.

Confia a Magnifik el teu manteniment web

Independentment del teu gestor de contingut, és bàsic tenir-lo actualitzat. Un servei de manteniment web WordPress o de manteniment web Joomla són una feina continua, del dia a dia. Magnifik pot ser el teu col·laborador en aquest sentit, som professionals del sector, ja que anys d’experiència ens avalen.

Oferim uns interessants packs d’hores que s’adeqüen a qualsevol necessitat, és a dir, només pagues pel que necessites i quan ho necessites.

Som especialistes en WordPress i Joomla. Et podem aportar tranquil·litat, ja que no t’has de preocupar de res, ens encarreguem nosaltres. Contacta’ns i t’expliquem com.

Encantats
d'atendre't

Oficina

Passeig del Bellresguard 12
08320 El Masnou, Barcelona

 

Centre d'empreses
Casa del Marquès

Com arribar

 

Magnifik - Agència Web i Màrqueting Digital